40 tons flydemole rev sig løs - Nu skal den på land

Sundby-Mors Havn var et af de steder, der blev hårdt ramt af sidste søndags kraftige blæsevejr.

En 40 tons tung flydemole, der tidligere på ugen rev sig løs i Sundby-Mors Havn, skal nu hejses på land af en kran. Flydemolen består af flere sektioner, og under søndagens kraftige blæsevejr rev to af dem sig løs.

quoteDet er et kæmpe arbejde. Vi startede klokken 8 og forventer at skulle arbejde hele dagen på det.

Steffen Skov, Teknisk Drift, Morsø Kommmune

Den ene drev ind til land, mens den anden blev hængende i en bøjle. Nu skal hele flydemolen så hejses i land for at undgå yderligere skader.

- Der bliver varslet blæst i det kommende døgn, så vi er nødt til at få den hejst op, så den ikke flyder ind og kolliderer med nogle af bådene i havnen, fortæller Steffen Skov, der er ansat hos Teknisk Drift i Morsø Kommune.

Søndagens voldsomme vejr var hård ved Sundby-Mors Havn. Havnen er særlig sårbar, når vinden kommer fra syd, og det betød, at bølgerne i havnen nåede helt op i en højde på to meter.

Flydemolen, der normalt beskytter havnen, var fastgjort af jernsøjler, men under blæsevejret knækkede tre ud af fire søjler. Det resulterede i, at to af molens sektioner rev sig løs, og ifølge havneformanden var det et mirakel, at den ikke ødelagde noget på havnen.

- Det så drabeligt ud. Det var uhyggeligt, fortalte Peter Hougaard Nielsen, der er formand for Sundby-Mors Havn, ved den lejlighed.

Sådan så det nu, da stormen ramte Sundby-Mors Havn. John Egeberg fra Skyum fangede bølgerne, der slog ind over havnen.

Nu skal havneformanden i gang med at undersøge, hvordan flydemolen i fremtiden kan gøres mere stabil. I første omgang skal den dog lige på land.

- Det er et kæmpe arbejde. Vi startede klokken 8 og forventer at skulle arbejde hele dagen på det, fortæller Steffen Skov.

Den voldsomme storm var mere, end lystbådehavnen i Sundby på Mors kunne klare

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Vejr.