Vokseværk: Mors' Skaldyrsfestival vil indtage København

Skaldyrsfestivalen i Nykøbing Mors har ansøgt kommunen om 150.000 kroner til en festival i København i maj.

Står det til foreningen bag Nykøbing Mors' årlige Skaldyrsfestival, skal det ikke kun være nordjyderne - og i særdeleshed morsingboerne - forundt at smage de gode skaldyr, Limfjorden kan producere.

Københavnerne skal også have muligheden.

Skaldyrsfestivalen i Nykøbing har nemlig ansøgt Morsø Kommune om en bevilling på 150.000 kroner til at afvikle en skaldyrsfestival i København til maj. Det skriver LimfjordUpdate.dk.

Pengene skal bruges til at afvikle festivalen på sjællandsk grund tre gange, og forventningen er, at man kan trække op imod 80.000 besøgende til efter prøveperioden.

Datoen for dette års festival i København er allerede sat: 25. og 26. maj. Her forventer arrangørerne omkring 40.000 gæster, hvis bevillingen går igennem og projektet gennemføres.

Det samlede budget for tre festivaler uden for Mors løber dog op i lidt mere end de 150.000 kroner, Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget måske skal punge ud med. Den samlede pris bliver 400.000 kroner.

Udvalget skal tage stilling til ansøgningen på næste møde, der ligger tirsdag den 21. februar.

Ligesom det er tilfældet for den originale skaldyrsfestival - som i år løber af stablen den 2. og 3. juni - vil det være lokale aktører, der skal vise deres produkter og fangst frem for københavnerne.

Formålet med Skaldysfestivalen er at sprede de gode fortællinger om Mors og Limfjorden.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.