Videokonsultation: 9000 kan nu besøge lægen via video

9000 borgere på Mors får nu mulighed for konsultation med lægen hjemmefra via computeren.

9000 patienter på Mors har nu mulighed for at komme til videokonsultation med lægen hjemmefra.

Siden september 2018 har Region Nordjylland kørt en pilottest, hvor patienter tilknyttet de to regionsklinikker på Mors har kunnet komme til en videokonsultation med en læge eller sygeplejerske i klinikkerne, og allerede nu er løsningen blevet benyttet mere end 200 gange.

Hidtil har løsningen været brugt af patienter i tilfælde, hvor klinikken har gjort opmærksom på muligheden, men efter en testperiode, synliggøres løsningen nu for alle patienter tilknyttet de to klinikker. De vil i disse dage modtage et brev i deres e-boks med informationer om muligheden for videokonsultation.

Til lægen i frokostpausen

Videokonsultationen foregår via tilbuddet ”Min Videolæge”, der er en app til mobil og tablet. Tilbuddet kan også benyttes via en internetbrowser. Patienterne kan bestille en videokonsultation med lægen eller sygeplejersken ved at ringe til klinikken på samme måde som man gør i dag.

- Videokonsultationer er et godt og fleksibelt tilbud til patienter, som ikke har behov for at blive tilset fysisk af en læge eller sygeplejerske. Det giver også mulighed for, at patienterne ikke behøver bruge tid på transport, men via video kan få en konsultation i eget hjem eller fx i en pause, mens man er på arbejde, siger Anne Bukh, koncerndirektør i Region Nordjylland.

Patienter tilfredse med løsningen

Fra Regionsklinik Øster Jølby er der gode tilbagemeldinger på tilbuddet om videokonsultation, og patienterne har udtrykt høj grad af tilfredshed med de gennemførte konsultationer. Indtil videre har det bl.a. været konsultationer vedr. attester, svar på undersøgelser eller blodprøver samt samtaler om psykiske lidelser, hvor konsultationen er foregået over video.

Det vil altid være klinikken, der afgør hvilke konsultationer, der giver mening at gennemføre på video, men patienter er velkomne til at forhøre sig om muligheden for video i forbindelse med tidsbestilling.

- Her i klinikken er vi glade for at have videokonsultation som en mulighed for vores patienter. Ved at bruge videokonsultation har det også vist sig, at vi får mulighed for at nå nogle borgere, der kan have vanskeligt ved at søge den hjælp, de har brug for, fortæller leder af regionsklinikkerne på Mors, Kirsten Olesen.

Al kommunikation mellem patienterne og klinikken er fortrolig. Videoforbindelsen er derfor krypteret, og samtalen bliver ikke optaget.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sundhed.