Udsat for røveri med kniv - kunne mærke der var noget galt

Da Havnekøbmanden på Fjordgade i Nykøbing blev udsat for forsøg på røveri tirsdag, gik det voldsomt for sig. Det fortæller Lasse Willaume Pedersen, der er kassemedarbejder hos købmanden.

Han var på arbejde, da røveriforsøget fandt sted. Han var faktisk kun ganske få meter væk. Han skulle til at taste en kode til en dør, men den bliver i stedet smækket udefra, og så vidste Lasse Willaume Pedersen, at der var noget på færde.

- Så kan jeg godt fornemme, at det ikke er helt normalt. For vi plejer lige at holde døren for hinanden. Så kan jeg så høre, at Kaj (kollegaen, der blev truet med kniv, red.) bliver smækket op ad porten. Så er jeg overbevist om, at Kaj råber til mig, at gerningsmanden har en kniv.

Derfra handlede Lasse Willaume Pedersen hurtigt og fik tilkaldt hjælp, men ventetiden var hård.

- Du har ingen idé om, om han bliver stukket ned, eller om gerningsmanden er løbet igen. Så det var faktisk lidt ubehageligt, at jeg ikke kunne se, siger han.

Stak af med nøgler

Gerningsmanden fik hverken varer eller penge med sig fra røveriforsøget. Til gengæld fik han et sæt nøgler, hvorefter han stak af.

Kort efter situationen ankom både politi og indehaveren af købmanden, Ejvind Ibsen, og han har ikke meget tilovers for røveren.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at man skal udsættes for sådan nogle ting, fordi man står og passer sit arbejde. Det synes jeg. Det er så meningsløst, siger Ejvind Ibsen.

Politiet kender formentlig gerningsmand

Efter røveriforsøget har politiet set overvågningsvideo fra købmandsbutikken. Ud fra dem har politiet en god idé om, hvem gerningsmanden er, og de opfordrede ham derfor tirsdag morgen til at melde sig selv.

Men det er ikke sket. Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch.

- Han har ikke meldt sig endnu, men vi har ledt efter ham. Han skulle have været mødt ind til afsoning for et tidligere forhold, men det er han ikke, siger vagtchefen.

Møder ind på arbejde igen

Selvom det er en situation, Lasse Willaume Pedersen gerne ville have været foruden, så har det ikke skræmt ham fra at møde på arbejde i butikken igen.

Tværtimod.

Han er allerede på arbejde igen onsdag, og her skal han igen lukke butikken – ligesom han gjorde tirsdag.

- Jeg skal nok lige kigge mig en ekstra gang over skulderen for at se, om der er nogen, der står og venter på os igen. Men det er ikke noget, jeg vil være bange for for eftertiden, siger Lasse Willaume Pedersen.

Politiet beskriver røveren som slank, sorthåret og omkring 190 centimeter høj. Han havde en rød jakke og mørke joggingbukser på og medbragte en sportstaske.

Hvis nogen skulle have oplysninger om røveren, vil politiet gerne have et tip på telefon 114.

Tirsdag aften blev Min Købmand i Nykøbing udsat for røveri, da en mand forsøgte at true sig til penge.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.