Udkantsdanmark falder i pris

Forskellen i huspriserne mellem udkantskommunerne og resten af landet bliver større og større.

Forskellen er nu så stor, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på villaer i de 16 yderkommuner er mere end halv så høj som resten af landet.

Dramatisk udvikling

Det er en dramatisk udvikling hen over de seneste 15 år. I 1996 var det kun 30 procent billigere at købe hus i en af yderkommunerne.Det viser friske tal fra BoligPortal.dk, der har set på salgspriserne på villaer i første del af 2011.

Mere for pengene i udkanten

I praksis betyder det, at man i dag i gennemsnit vil kunne købe en villa på 168 kvadratmeter for en million kroner i Udkantsdanmark men gennemsnitligt kun kunne erhverve en villa på 82 kvadratmeter i resten af landet.

Morsø hårdt ramt

Et af de steder, der har været hårdest ramt er Morsø Kommune, der nu er Danmarks billigste målt på kvadratmeterpriser. Salgspriserne er røget ned på 37 procent af landsgennemsnittet. For 15 år siden lå salgspriserne på 68 procent af landsgennemsnittet.

Lemvig hænger på

Blandt solstrålehistorierne er Lemvig Kommune, der siden boligboblen bristede i 2008 har oplevet, at man ikke er faldet nær så meget som på landsplan. Priserne er dog stadig faldet mere hen over de seneste 15 år end i landet generelt. En tendens, der gør sig gældende for samtlige udkantskommuner.

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.