Trods udbetaling af barselsdagpenge: Amatøragtigt

Mandag fik Anne-Mette Baarup Kortegaard udbetalt sine længe ventede barselsdagpenge. Alligevel langer hun fortsat ud efter Udbetaling Danmark.

Anne-Mette Baarup Kortegaard fra Agerø har mandag fået udbetalt sine barselsdagpenge efter ugers ventetid. Alligevel er hun langt fra tilfreds med Udbetaling Danmark.

- Det er amatøragtigt. Hvis jeg ikke var gået til pressen, tror jeg ikke, at jeg havde fået mine penge endnu, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Her kan I se indslaget, vi bragte den 30. juni.

Den 30. juni fortalte hun første gang om de manglende barselspenge. Den 5. juli var pengene stadig ikke gået ind på kontoen, hvorfor hun igen udtalte sig til TV MIDTVEST. Samme dag blev hun kontaktet af en afdelingschef fra Udbetaling Danmark, der ifølge Anne-Mette Baarup Kortegaard ringede for at undgå mere negativ omtale i pressen. Han sagde dog, at han ikke ringede på grund af mediernes opmærksomhed. Det tror hun imidlertid ikke på.

- Nu har jeg fået et direkte nummer til ham, så jeg bare kan kontakte ham. Jeg spurgte ham, om det er okay, at jeg udleverede hans telefonnummer til alle andre, der heller ikke har fået udbetalt penge. Det var han ikke interesseret i, siger hun.

På Facebook skriver flere borgere, at de fortsat ikke har fået udbetalt penge.

Nyt it-system skyld i fejl

Årsagen til udbetalingssvigtet er, at Udbetaling Danmark har været i gang med at udskifte sit it-system. Den 30. juni skrev vicedirektør Pia Dyhr følgende til TV MIDTVEST:

- Udbetaling Danmark udskifter for tiden vores it-system til udbetaling af barselsdagpenge til et nyt og bedre system. Derfor har det været nødvendigt at lukke helt ned for sagsbehandling i en kort periode i maj måned, og det har desværre skabt en forlænget sagsbehandlingstid. Omkring 100 borgere har på grund af lukkeperioden måtte vente på deres udbetaling, og det beklager vi meget.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.