Tesla-taxa på Mors et hit

Mors får Nordjyllands første el-taxaer. Kunderne har taget begejstret imod den første.

Taxavognmand Anders D. Noesgaard fra Nykøbing tilbyder nu kunderne transport i en Tesla. Dermed bliver han den første af tre vognmænd på Mors, der kan tilbyde en taxatur ud over det sædvanlige.

Glade kunderKunderne har taget godt mod vognen, der har trillet lydløst på og udenfor Mors siden torsdag.

- Alle kunder har indtil videre været meget begejstrede for at komme ud og køre i el-bil fortæller Anders D. Noesgaard og fortsætter:

- Vores taxachauffør i weekenden fik da også flere drikkepenge end sædvanligt. FrikørselsordningenDet er afskaffelsen af frikørselsordningen for taxaer, der har været afgørende for, at de tre taxavognmænd fra Mors har valgt at investere i Teslaer til en værdi af ca. 750.000 kr. stykket. Med den nye ordning på området, er det usikkert, hvilken pris vognmændene kan få ved salg af taxaer.

Billigere kilometre

Om investeringen i en el-bil kan reducere det beløb kan være svært at vurdere for de tre vognmænd. Alle tre forventer dog, at de driftsmæssige fordele med hensyn til brændstof og vægtafgift gør investeringen i elbiler fornuftig på sigt, fordi overgangen fra diesel til el blandt andet vil få bilerne til at køre flere km for færre penge.

Alle tre taxaer forventes at være på vejene midt i november.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.