Sygehuslukning: Alternative forslag skal i spil

Politikerne i Regionsrådet i Nordjylland beder administrationen om at komme med alternative forslag til lukningen af Nykøbing Sygehus. På forhånd er det dog en svær opgave.

Politikerne i Regionsrådet i Nordjylland beder nu administrationen om at komme med alternative forslag til lukningen af Nykøbing Sygehus. Dog anser politikerne det for at være en nærmest umulig opgave.

Forretningsudvalget besluttede ifølge Nordjyske, at sende planen til behandling i et par af regionsrådets rådgivende udvalg, og inden regionsrådsmødet 24. februar skal der så afholdes et ekstraordinært møde i forretningsudvalget, hvor man håber at få forelagt andre løsningsmuligheder.

Der skal findes en god proces

Men både regionsrådets formand og næstformand er realistiske omkring udsigterne for Nykøbing Sygehus.

- Ingen af os kan hekse, og jeg går ikke ind i den her diskussion med det ene mål at undgå lukninger af sygehuse(...)Vi skal finde en god proces, hvor vi, når vi er færdige, kan sige, at vi fandt den bedste løsning for Nordjylland, siger næstformand Ninni Lodahl Gjessing (B) til Nordjyske.Også formand Ulla Astman (S) understreger, at målet med et ekstra møde i forretningsudvalget ikke er at undgå lukninger af sygehuse.- Vi vil sikre, at vi får en god proces. Nu får vi kommentarer fra et par af regionsrådets rådgivende udvalg, og vi får en vurdering af, om der er flere håndtag vi kan dreje på. Vi vil gerne se lidt mere materiale. Det kan være, at der kommer gode forslag, og det kan også ske i den høringsperiode, der kommer. Men med det udgiftspres, vi har, så kan det ikke undgås, at der kommer forslag til besparelser, som vil gøre ondt i nogle lokalområder, erkender Ulla Astman til Nordjyske.

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.