Struer og Morsø i top 10 over svært overvægtige børn

Struer og Morsø er blandt de ti kommuner i Danmark, der har flest svært overvægtige børn. Silkeborg er blandt de ti, som har færrest.

Top 10 (i procent)

Nye tal fra Esundhed.dk under Sundhedsdatastyrelsen viser, at kommunerne, Struer og Morsø, i en top 10 i andelen at svært overvægtige børn. Det skriver Jyllands-Posten, som har analyseret tallene.

De viser, at eksempelvis kommuner i rige områder nord for København som Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kun har en andel på 0,7 procent af svært overvægtige børn.

I den modsatte ende ligger kommuner som Morsø og Struer, hvor andelen er noget større.

- Det (kommuner med den største andel, red.) er de steder, hvor man har den laveste gennemsnitlige indkomst. I gamle dage sagde man, at det i USA var de fattige, der var overvægtige.

- Og nu kan vi så sige, at billedet er lidt det samme her i landet. Fortæl mig din løn og dit postnummer, så skal jeg sige, hvor sandsynligt det er, at dit barn er overvægtigt, siger Jens Meldgaard Bruun, fedmeforsker og overlæge ved Rigshospitalet til avisen.

Mens Morsø og Struer altså indtager top 10 over flest svært overvægtige børn, er Silkeborg med i top 10 over de kommuner, der har færrest overvægtige børn.

Udvalgsformand: Det må vi kigge på

Struer Kommune ligger på en fjerdeplads med en andel på 11,1 procent af svært overvægtige børn. Tallene giver anledning til at kigge indad.

- Det er da noget, jeg tænker, det vil være fornuftigt at drøfte i vores udvalg for at finde ud af, om det er noget, der skal gøres noget ved. Der må være nogle fagfolk i vores administration, som kan rådgive os, forklarer Peter Vestergaard fra de Radikale, der er formand for kommunens børne- og uddannelsesudvalg, til TV MIDTVEST.

- Jeg ved, at vi har kørt et projekt med god succes, og det kan godt være, vi skal udvide det, afslutter formanden.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Livsstil.