Spar Mors: Konkursbo kan ikke betale ankesag

Konkursboet efter den krakkede Spar Mors er løbet tør for penge. Det kan betyde enden på sagen, hvor over tusind kunder ønsker deres penge retur fra sparekassens garanter.

Konkursboet efter den krakkede Spar Mors er løbet tør for penge. Det kan betyde enden på sagen, hvor de mange kunder ønsker deres penge retur fra sparekassens garanter.

Konkursboet efter Spar Mors har tidligere stævnet en flok garanter, der trak deres penge ud kort før bankens krak.

Ankede til Højesteret

Den sag vandt garanterne dog i Landsretten, så kuratoren ankede dommen til Højesteret. Kuratorens beregninger viser nemlig, at banken rent juridisk blev insolvent som resultat af, at 129 kunder hævede deres garantpenge i Spar Mors.

- Der står i sparekassens vedtægter, at garantkapitalen hæfter for sparekassens gæld. Og at de kun kan hæve deres penge, hvis sparekassen opfylder solvenskravene i lov om finansiel virksomhed, sagde advokat og kurator Carsten Raasten til Morgenavisen Jyllands-Posten tilbage i oktober sidste år.

Pengekassen er tom

Men nu kan sagen meget vel blive afgjort et helt andet sted end i retssalen. Det viser sig nemlig nu, at der ikke er penge til at føre sagen i Højesteret.

Kuratoren har derfor bedt om udsættelse i sagen, hvor 1650 kreditorer ellers havde håbet på at få medhold i, at garanterne skal tilbagebetale de op mod 14 millioner kroner, som blev trukket ud af Spar Mors i perioden op til krakket.

Må vente længe på afgørelse

Ansøgningen om udsættelse undrer på den anden side af bordet.

- Det undrer mig, at man ikke havde sikret sig på forhånd inden anken, at man havde økonomi til at føre sagen. Det vi troede var lagt på skinner, må vi nu vente endnu længere på at få afgjort, siger Niels Fjeldberg, der er advokat for en af garanterne.

Se mere om den sag i vores nyhedsudsendelse, der i dag er rykket til klokken 21:

01:08 Luk video