Spar Mors: Ankesagen droppet

Ankesagen mod fem tidligere garanter i Spar Mors bliver nu endeligt droppet, og dermed slipper de for et tilbagebetalingskrav.

Ankesagen mod fem tidligere garanter i Spar Mors bliver nu endeligt droppet, og dermed slipper de for et tilbagebetalingskrav.

Det meddeler forsvarer for én af garanterne, Niels Fjeldberg i dag til TV MIDTVEST.

Krævede tilbagebetaling

I dagene op til konkursen i 2008 hev cirka 100 garanter 15 millioner ud af sparekassen, og undgik derved at miste deres penge.

Anklagemyndigheden hev sidenhen fem garanter i retten som en prøvesag, hvor man ville teste, om man kunne kræve de penge tilbagebetalt. I 2013 vandt garanterne sagen i landsretten, og den kendelse ankede anklagemyndigheden.

Tidligere kom det frem, at konkursboet efter den krakkede Spar Mors var løbet tør for penge og derfor ikke kunne finansiere ankesagen ved Højesteret.

Dommen står ved magt

- Det undrer mig, at man ikke havde sikret sig på forhånd inden anken, at man havde økonomi til at føre sagen. Det, vi troede var lagt på skinner, må vi nu vente endnu længere på at få afgjort, sagde Niels Fjeldberg, der er advokat for en af garanterne, til TV MIDTVEST i begyndelsen af december.

Men i og med at ankesagen nu er droppet, så er sagen afgjort og dommen står ved magt.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

02:06 Luk video