Sort skærm i Thy og på Mors

Thisted-sender i Skinnerup skal bygges om til det digitale signal og lukkes ned i næste uge.

Der bliver sorte skærme hos flere tv-seerne i Thy og på Mors fra på mandag, når Thisted-senderen lukkes helt ned for at gøre senderen klar til det nye digitale signal, som alt tv i Danmark sendes via fra den 1. november.

Hele den øverste del af sendemasten ved Skinnerup skal udskiftes ved hjælp af en helikopter, og det sker formentlig på tirsdag. Men allerede fra på mandag den 12. oktober og frem til lørdag den 17. oktober lukkes senderen helt ned, så teknikerne fra Broadcast Service Danmark kan arbejde sikkert i masten.

Årsagen, til at senderen i Thisted må lukkes helt ned i flere døgn, er, at antennen i Thisted er støbt i ét stykke. På alle øvrige sendere, hvor antennen består af to halvdele, var det muligt at holde liv i en halvdel, mens den anden blev ombygget.

Men lukning af mastens analoge signal betyder sort skærm for de, der stadig er afhængig af almindelig antenne og endnu ikke har digital boks. Lukningen berører TV2 både analogt og digitalt, DR1 digitalt samt DR2 analogt og digitalt. Der er dog meget mere tv i vente, når masten er klar til det digitale signal. Hele 30 kanaler mere kan der sendes fra masten ved Thisted.

Afvigelser fra det planlagte arbejde vil der blive oplyst om på TV 2's text-tv side 891.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.