Søren utilfreds med lukning af Morsø Folkeblad: - Vi mister en stor del af identiteten

Manglende økonomi fører til, at Morsø Folkeblad efter 142 år må lukke til september.

Søren Christensen må snart finde sine nyheder om Mors et nyt sted, når Morsø Folkeblad lukker.
Søren Christensen må snart finde sine nyheder om Mors et nyt sted, når Morsø Folkeblad lukker.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Gangene er talte, hvor Søren Christensen kan gå ud til sin postkasse for at hente den dagsaktuelle avis fra Morsø Folkeblad.

Avisen lukker til september efter at have leveret små og store nyheder til øboerne i 142 år. Det kommer til at få betydning for selvopfattelsen på Mors.

- Vi mister en stor del af identiteten ved, at man ikke kan sige, at det er i Morsø Folkeblad. Alt der er samlet omkring Morsø Folkeblad, det mister vi, siger Søren Christensen.

Han er ikke ene om at mene, at Mors mister noget, når Morsø Folkeblad lukker.

Det samme mener Meiner Nørgaard (DF), der er 2. viceborgmester i Morsø Kommune.

- Alle morsingboere og Morsø Kommune mister lidt af vor sjæl ved, at Morsø Folkeblad ikke længere eksisterer. Det er aldrig rart at gå med den følelse, siger han.

Meiner Nørgaard (DF), 2. viceborgmester i Morsø Kommune, mener, at morsingboere mister noget af deres sjæl.
Meiner Nørgaard (DF), 2. viceborgmester i Morsø Kommune, mener, at morsingboere mister noget af deres sjæl.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Økonomi fører til lukning

Da Nordjyske Medier, der i 2013 opkøbte Morsø Folkeblad, annoncerede, at folkebladet skulle lukke, blev det samtidig fastlagt, at det er på baggrund af økonomi.

Det er ganske enkelt ikke lykkedes for Nordjyske Medier at vende tilbagegang til fremgang.

- Vi har været glade for Morsø Folkeblad, siden avisens bestyrelse i 2013 spurgte, om vi ville overtage udgivelsen. Baggrunden var en skrantende økonomi, og vi må efter fem et halvt år konstatere, at det ikke er lykkedes at vende dagbladets udvikling – tværtimod, siger Nordjyske Mediers ansvarshavende chefredaktør, Per Lyngby, i en nyhed på mediets egen hjemmeside.

Antallet af abonnenter på Morsø Folkeblad er på cirka 2.500 aviser om dagen. Og det er altså manglende abonnenter, der får Nordjyske Medier til at lukke avisen ned.

Det kommer til at betyde besparelser i Thy og på Mors for Nordjyske Medier, som svarer til seks fuldtidsansatte.

Morsø Folkeblad har en lang historie bag sig.
Morsø Folkeblad har en lang historie bag sig.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Avisen er stadig vigtig

For Søren Christensen er forklaringen om, at lukningen sker på grund af økonomi vag.

Han mener fortsat, at Morsø Folkeblad har sin berettigelse.

- Det er ikke, fordi det er for ringe. Man prioriterer sine udgifter anderledes ved at sige, at avisen er ikke vigtig. Men det er den jo, siger han og fortsætter.

- Vi har altid haft avisen – vi har ikke altid haft mange penge, men vi har altid haft råd til at holde avis, og det er desværre sådan, at man prioriterer anderledes nu om dage.

Leif Kristiansen, der tidligere har været chefredaktør på Morsø Folkeblad i lige godt 40 år, er det også vemodigt at se avisen lukke.

- Jeg blev hurtigt ked af det, da jeg hørte, at avisen lukker. Det er et sted, jeg har tilbragt hele mit arbejdsliv, siger han.

- Personligt kommer jeg til at savne skildringer af lokalpolitikken, meningsudvekslingerne og debatterne. Jeg kommer også til at savne de basale ting og nyhederne om de mennesker, man møder i sin hverdag.

De to og mange andre må fremover søge sine nyheder andre steder, når Morsø Folkeblad, der udkom for første gang den 1. oktober 1877, lukker.

2:56
Efter 142 år lukker Morsø Folkeblad. Det kommer til at få konsekvenser for Mors, mener flere.