Som det eneste sted i Danmark: Mors tilbyder el-kørekort

​Som de første her i landet vil Morsø Kommune tilbyde kørekort til folk, der vil have en el-scooter eller el-kørestol.

Kørekort er normalt noget, man får til biler, motorcykler og lastbiler. Nu kan man dog på Mors også få det til el-scootere og el-kørestole.

I et samarbejde med Trygfonden vil Morsø Kommune målrette en sikkerhedsindsats mod borgere, som har eller overvejer at anskaffe sig en scooter eller kørestol drevet af el. Det er de den første kommune til at gøre.

- Vi vil gerne sikre, at vores borgere er trygge i trafikken, og i dag er der ingen officielle sikkerhedskrav, før man erhverver sig en el-scooter eller en el-kørestol. Vi tror derfor på, at man med de rette forhold og undervisere kan højne førernes sikkerhed og minimere utrygheden i trafikken, siger Henning Sørensen, formand for Det Sociale Udvalg i Morsø Kommune i en pressemeddelelse.

Ingen juridisk betydning

Planen er, at borgerne skal tilbydes et kursus, som blandt andet foregår på en navigationsbane med både kørelærer og ergoterapeut.

Efter kurset bliver der udstedt et ”kørekort”, men kørekortet har ikke nogen juridisk betydning.

- Vi er de første herhjemme, som tager dette initiativ, og jeg håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet, siger Henning Sørensen i pressemeddelelsen.

Trygfonden støtter initiativet økonomisk, men der vil stadig være en mindre brugerbetaling. 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Trafik.