Skousen-økonomi truer bank

Hvidevarekæden Skousen er hårdt presset økonomisk. Det truer nu hovedbankforbindelsen, Fjordbank Mors.

Med en samlet gæld på 200 mio. kroner er moderselskabet i hvidevarekæden Skousen netop gået i betalingsstandsning.

En konkurs truer, og Skousen-koncernen risikerer at trække hoved-bankforbindelsen, Fjordbank Mors, med i faldet. Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

105 mio. tilgode

Avisen er kommet i besiddelse af papirer der afslører, at Fjordbank Mors har et samlet tilgodehavende på 105 mio. kroner hos Skousen-koncernen. De vil ikke vil være dækket, hvis datterselskabet Skousen Detail Aps må lukke.

I forvejen er Fjordbank Mors hårdt presset økonomisk. Sidste år havde banken et underskud på 127 mio. kroner. Det blev for et par måneder siden begrundet med udgifter til diverse bankpakker, men samtidig forventede banken en væsentlig forbedret indtjening i 2011.

Nu viser regnskabet for 1. kvartal i år et resultat efter skat på minus 26,8 mio. kroner og nedskrivninger på over 60 mio. kroner.

En presset forretning

- Der skal ikke meget til at presse Fjordbank Mors. Banken har en solvens på under 12 procent, og det er ikke meget, når man ser på bankens typer af udlån og risici, siger Johnny Madsen, der er investeringschef og partner i Dansk Investerings- og Formuepleje til avisen.

Fjordbank Mors opstod ud af fusionen mellem Morsø Sparekasse og Morsø Bank. De slog sig sammen i november sidste år.

Fjordbank Mors tvunget i knæ. Det er store økonomiske problemer i en del af hvidevarekæden Skousen, der måske nu trækker tæppet væk under banken, der i forvejen selv har det skidt økonomisk.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.