Sallingsundbroen skal kollisionssikres

Sallingsundbroen skal sikres mod påsejling. En opgave, der ikke er helt så lige til.

Når skibe skal passere en bro, sejler de som oftest under den. Men fra tid til anden sker det, at et skib i stedet sejler ind i broen, og det kan have langvarige konsekvenser for traffikken.

Derfor er Vejdirektoratet netop nu i gang med at sikre livlinen mellem Salling og Mors: Sallingsundbroen. 

Det sker som konsekvens af påsejlingen af Jernbanebroen over Limfjorden i Aalborg, der i 2012 lammede togtrafikken i over et år.

- Selve arbejdet har vi forberedt  længe. Vi har flydekraner, tre slæbebåde, tre pramme og dykkerhold. Så det er en rigtig stor operation, som vi har glædet os til og har brugt rigtig meget tid på at planlægge, siger projektleder Benjamin Bjerg Pedersen.

Stødsikring i beton

Det er ikke helt let at sikre en bro mod påsejling. Et hold på ti mand arbejder sammen om at støbe betonpuder, som skal stoppe skibe, der er på vej til at kollidere med en bropille. 

Først skal 10 ton tunge jernpæle placeres under vand. Når alle jernpæle er placeret, bliver et 340 ton tungt betonelement støbt derpå.

At sikre en bro mod påsejling er en opgave, der ikke er overstået på en enkelt dag. Vejdirektoratet forventer, at projektet er færdigt efteråret. 

Den såkaldte skibsstødssikring af Sallingsundbroen vil komme til at koste cirka 70 millioner kroner.

 

Sallingsundbroen sikres mod påsejling

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Trafik.