Så lykkedes det: Ny læge til Mors

Kvindelig læge rykker fra Als til Nykøbing.

Lægerne på Mors er de travleste i hele landet - men nu er der aflastning på vej: Den 11. marts begynder den 50-årige Stefanie Nolting som ny læge i Nykøbings behandlerhus.

Det nordjyske regionsråd har arbejdet aktivt på at skaffe flere læger til blandt andet Mors, og regionsrådsformand Ulla Astman er jublende glad for, at det nu er lykkedes.

- Det er den bedste nyhed på området i år. Det viser tydeligt, at den massive indsats, der er gjort for at skaffe læger til yderområderne i vores landsdel, ikke er helt skudt ved siden af, siger Ulla Astman.

3200 patienter per læge

En opgørelse viste for nylig, at hver læge på Mors har 3200 patienter - gennemsnittet er 1600 - men det afskrækker ikke den kommende Mors-læge, som er vant til at have travlt.

- Det tiltrækker mig, at jeg får egen praksis i et behandlerhus, hvor der er kort afstand til diagnostisk udredning, jordemoderkonsultation og speciallæger, siger Stefanie Nolting.

Den nye læge på Limfjordsøen er uddannet læge i Frankfurt am Main i Tyskland, hvor hun arbejdede som praktiserende læge i 15 år. Siden 2010 har hun arbejdet som praktiserende læge på Als.

Region Nordjylland giver kontant tilskud for at lokke læger til områder med lægemangel.