Røgdykkere redder sovende mand ud af hus

En vægter ringede 112, da han så en mand i et hus fyldt med røg. Nordjyllands Beredskab fik manden ud af huset på Mors.

Nordjyllands Beredskab blev natten til onsdag klokken 03.47 kaldt til et hus på Strandgaden i Alsted nord for Nykøbing Mors, da en vægter havde ringet 112.

En alarm var gået, og derfor var vægteren kørt ud til stedet for at se, om det var en fejl.

- Men han så, at der var røg i huset, og at der lå en mand derinde. Så han ringede 112, siger den vagthavende indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab Kenneth Rosenkrantz.

Da brandvæsenet kom til huset, kunne de konstatere, at der var en masse røg. De kom ind i huset, hvor de fandt en sovende mand, som de fik med ud.

Sendt til tjek

Brandmændene fra Nordjyllands Beredskab var iført røgdykkerdragter, da de hentede manden ud af huset. Det gøres altid, så snart der er den mindste smule røg, fordi de ikke ved, hvor røgen stammer fra, og om der kan være giftige dampe.

Manden, der sov i huset, blev sendt på hospitalet efterfølgende.

- Han kom med en ambulance og blev kørt på hospitalet til tjek. Det er standardprocedure at komme ind til tjek, siger Kenneth Rosenkrantz.

Gryde skyld i brand

Brandårsagen skal findes i køkkenet.

Her havde manden sat en gryde over på komfuret, men da han efterfølgende var faldet i søvn, var der gået ild i det, der var i gryden. Det udviklede sig dog ikke.

- Der var ikke mere, der kunne brænde i gryden. Der var ikke engang sod på emhætten. Det kan give en del røg, men der var ikke noget, der har truet til en større brand, siger Kenneth Rosenkrantz.

Nordjyllands Beredskab satte derfor en overtryksventilator op og åbnede vinduerne, så røgen kunne komme ud af huset.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.