Opdateret: Bil kørte i havnen i Nykøbing

En ældre mand er fløjet til sygehuset i Aalborg. Dykkere har undersøgt havnebassinet uden at finde andre personer.

Opdateret klokken 22.30 : Politiet oplyser, at den ældre mand har fået vand i lungerne og er i lagt i kunstig koma.

En ældre mand fra Mors kørte onsdag eftermiddag i havnen i Nykøbing.

Manden blev i en lægehelikopter fløjet til kontrol på Aalborg Universitetshospital, men han er tilsyneladende sluppet heldigt fra den ubehagelige oplevelse.

- Han kunne selv oplyse sit navn og cpr-nummer til redningspersonalet, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch til tvmidtvest.dk.

De første meldinger til politiet gik på, at manden havde været ombord på en tømmerflåde, der gik til bunds i havnebassinet. Senere forlød det, at der var tale om en speedbåd, der var kæntret, men der var altså tale om en bil, der af ukendte årsager kørte i havnen.

- Vi ved ikke, om han har fået et ildebefindende, siger vagtchefen.

Politiet har ikke noget bud på, hvorfor anmelderen troede, at der havde været tale om en tømmerflåde - ud over at vedkommende måske kun nåede at se en skygge forsvinde ned i havnebassinet.

I første omgang var der tvivl om, hvorvidt den ældre mand var alene i bilen, og dykkere fra Nordjyllands Brandvæsen har derfor undersøgt havnebassinet uden at finde andre personer.

- Der er intet, der tyder på, at der skulle have været andre med i bilen, siger Jens Claumarch.

Reddet af en ung mand på vandscooter

Det var en ung mand på vandscooter, der fik den ældre mand reddet op.

24-årige Nicolai Ris fortæller til Nordjyske.dk, at han var ved at sætte en vandscooter i vandet, da han hørte et råb om hjælp.

- Jeg fik sejlet vandscooteren hen til uheldsstedet og hoppede i vandet til en ældre mand, som lå med ryggen opad og hovedet under vand. Han havde en stor flænge i hovedet, siger han til Nordjyske.

Nicolai Ris undrer sig desuden over, at der var et stort opløb af mennesker på havnen - men tilsyneladende ingen der ville hjælpe. 

- I stedet var der mange, som bare filmede med deres mobiltelefon, siger han.

 

 

 
 
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.