Omstridt minkfarm et skridt tættere på godkendelse

Et omstridt byggeri af en minkfarm på Nordmors har skabet røre på Limfjordsøen. Med Økonomiudvalgets velsignelse kan byggeriet snart være en realitet.

Et planlagt byggeri af en stor minkfarm har tidligere delt vandene på Mors, men nu er den endelige godkendelse af minkfarmen rykket ét skridt nærmere. Det sker efter, at flertal i Økonomiudvalget bestående af Venstre og DF, har stemt ansøgningen til videre godkendelse i byrådet. Det skriver Limfjord Update

Farmen med plads til op mod 3.000 minktæver skal ligge i et område ved Flade, og selvom kommunens landsskabsarkitekt tidligere har vurderet byggeriet og fundet, at "byggeriet kan have en negativ indvirkning på bosætning i området," og at "byggeriet kan vise sig at få negativ indvirkning på turismen især hvis det bliver skæmmende for udsynet fra Salgjerhøj", der er det højeste sted på Mors, så ser det altså ud til, at byggeriet er kommet et skridt tættere på at blive til virkelighed. 

Naboer har været utilfredse

Tidligere har TV MIDTVEST besøgt et par, der kan få minkfarmen som nabo, hvis den bliver en realitet. Og det er en virkelighed, som parret langt fra ønsker sig.

- Jeg synes, det er ærgerligt at spolere naturen og det skønne område, som Mors er. Især heroppe på Nordmors, sagde Sanne Pedersen til TV MIDTVEST i oktober, da sagen om minkfarmen begyndte.

Sammen med sin kæreste, Mathias Østergaard, flyttede hun i drømmeboligen i Flade på Mors for netop at få natur, ro og udsigt.

- Udsigten og naturen var den eneste grund til at vi købte huset her. Nu får vi måske en stor minkfarm helt tæt på os. Farmen bliver så ufattelig stor, at man næsten ikke forstår det, sagde Mathias Østergaard dengang.

Afgøres i næste uge

Ifølge Limfjord Update var Socialdemokratiets John Christiansen den eneste i Økonomiudvalget, der stemte imod forslaget. Hans partifælle Viggo Vangsgaard valgte ikke at stemme.

Det forventes, at ansøgningen skal endeligt behandles på kommunalbestyrelsens møde i næste uge. 

Et nabopar på Nordmors er kede af, at der nu er planer om en kæmpe minkfarm lige ud for deres hus.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.