Nyt atletikstadion indviet på Mors

Mulighed for større atletikstævner på nyt stadionanlæg i Nykøbing

Formanden for Danmarks Idræts-Forbund, Niels Nygaard, klipper snoren til det nye atletikstadion i Nykøbing

Det hører absolut til sjældenhederne at der indvies nye atletik-anlæg i det midt- og vestjyske område.

Ikke desto skete det i dag, da formanden for Danmarks Idræts-Forbund, Niels Nygaard, kunne klippe den røde snor, og erklære et nyt stadion på Mors for åbnet.

Det er Nykøbing Gymnasium, der med en pris på 2,5 millioner kroner har investeret i det nye atletikstadion, som er blevet certificeret af det internationale atletikforbund IAAF.

Ud over en 400 meter rundbane, består anlægget blandt andet af længde- og kuglestødsbaner samt tilløbsbane til spydkast. 

- Det er første gang Mors har så gode faciliteter til at dyrke atletik, og det kan blive et stort løft for gymnasiet og de lokale skolers idrætsmiljø, siger Kurt Sonne Thomsen, der er rektor på Morsø Gymnasium.

Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen, roser initiativet, som han mener er et godt supplement til paletten af idrætstilbud, som er på Mors.

- Jeg er både stolt og glad, og så synes jeg vi en gang mere demonstrerer vores slogan her på øen nemlig, at "sammen er vi bedst", siger Hans Ejner Bertelsen.

Planen er, at det nye stadion skal give plads for større atletikstævner i fremtiden.

Og det første stævne fandt sted i forbindelse med indvielsen, hvor eleverne fra Morsø Gymnasium dystede med lokale skoleelever i forskellige discipliner.

Også den lokale håndboldklub har taget de nye faciliteter i brug, til stor glæde for Morsø Gymnasiums rektor, Kurt Sonne Thomsen, som håber at anlægget bliver flittigt brugt af øens befolkning.