Ny uddannelse på Mors skal forene madlavning og landbrug

​Skolen skal have navnet ’Nordic Food College’ og vil være den første af sin slags.

Nordic Food College hedder den nye skole, som EUC Nordvest i Thisted i dag offentliggør konceptet til. Skolen skal være en del af Morsø Landbrugsskole, men den skal ikke ”bare” uddanne landmænd.

Med udgangspunkt i ’den gode smag’, skal skolen bidrage til at skabe den lige linje mellem oplevelsen ved bordet og forståelsen i stalden eller på marken.

EUC Nordvest forklarer det med, at landmanden fremover skal basere sin viden på smag og oplevelsen ved bordet, og kokkens kreationer skal bygge på en forståelse af jorden, foderet og det allerførste plan, der er med til at præge smagen.

- Vi skal være på forkant med udviklingen og sikre, at vores uddannelsestilbud altid er tidsvarende og interessante, og i den sammenhæng er uddannelsesområdet inden for landbrug og fødevarer særligt interessant. Vi har et ønske om at fremtidssikre Morsø Landbrugsskole, og samtidig ønsker vi at bevare og udbygge udbuddet af fødevareuddannelser i lokalområdet, fortæller EUC Nordvests direktør, Hans Chr. Jeppensen i en pressemeddelelse og uddyber:

- Vores ambition er derfor at etablere en skole, hvor vi samler de to uddannelsesområder i ét fælles miljø, og hvor vi får skabt et helt unikt uddannelsesforløb, som man ikke finder tilsvarende andre steder. Et kostskolemiljø, hvor eleverne arbejder sammen, lærer sammen og spiser sammen, hvor man kommer omkring hele processen fra bearbejdning af jorden til kreeringen af et lækkert gourmetmåltid, hvor fokus er projektbaseret, og hvor undervisningen er drevet af passionerede undervisere og internationale gæstelærere. Dét er vores ambition. 

Først i 2019

Nordic Food College, som får til huse på Morsø Landbrugsskole, forventes klar til indvielse i juni 2019. Men først venter en større om- og tilbygning af de eksisterende bygninger og faciliteter.

- Nu skal vi først og fremmest ud og søge opbakning fra kommuner, regionen, diverse vækstfora og fonde samt brancheforeningerne inden for landbrug, fiskeri og fødevareindustrien med mere, så vi kan få finansieringen på plads, understreger Hans Chr. Jeppesen.

Og mon ikke, der er hjælp at hente. Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen, er bestemt også godt tilfreds med, at den nye skole bliver lokaliseret i Morsø Kommune.

- Vi er mildest talt begejstrede for at kunne huse Nordic Food College. Vi har en lang og stolt landbrugstradition på Mors. Samtidig er vi omgivet af Limfjordens fantastiske skattekamre, hvor Dansk Skaldyrscenter går forrest omkring den nyeste viden. Kombineret med vores velbesøgte events, der fokuserer på de gode smagsoplevelser – så tror jeg på, at den nye skole både vil tiltrække mange madinteresserede unge og skabe flere lokale arbejdspladser, lyder det fra borgmesteren.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Uddannelse.