Ny cheftræner i Mors-Thy: Nordmand overtager roret

Mors-Thy har netop præsenteret den mand, der skal stå i spidsen for klubbens ligahold.

Mors-Thy Håndbold har fundet manden, som skal lede tropperne i ligatruppen i de kommende tre sæsoner.

Det bliver norske Jonas Wille, som dermed bliver det første udenlandske islæt på trænerposten i Mors-Thy Håndbolds historie.

Ifølge Mors-Thy har de to parter tidligere været i dialog, men dengang valgte Jonas Ville at tage imod et trænerjob i HC Midtjylland, og klubben ansatte i stedet Søren Hansen. 

Men fra næste sæson er Jonas Wille klar på trænerbænken i Mors-Thy. Og det glæder klubbens sportschef.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes os i konkurrence med mange andre. Jonas er en ombejlet herre. Det er skønt, at vi kan tiltrække ikke bare rigtig gode spillere, men også at vi efterhånden kan tiltrække rigtig gode trænere, der har erfaring og kan noget internationalt, siger Henrik Hedegaard på et pressemøde. 

Årets træner i Sverige

Frem til sin start i Mors-Thy næste sæson er 43-årige Jonas Ville fortsat træner i svenske IFK Skövde. Et hold, han sidste sæson førte til semifinalen i slutspillet. Det gav ham titlen som årets træner i Sverige i sæsonen 2018/2019.

Forinden da var han i HC Midtjylland, indtil den daværende ligaklub gik konkurs for halvandet år siden. Jonas Ville har derfor stået overfor sin nye klub tidligere. 

- Jeg har jo spillet mod Mors-Thy med HC Midtjylland og har mærket, hvor stor entusiasme der er i arenaen og i lokalsamfundet. Det minder lidt om det, jeg har prøvet i Halden (norsk håndboldhold, red.), hvor der er et lokalsamfund, der bakker om op. Det er morsomt at være en del af, siger Jonas Ville, der har høje ambitioner for Mors-Thy.

- Så tror jeg også sportsligt, at Mors-Thy kan blive et slutspilshold over tid, uddyber han.

Udover at have stået i spidsen for den norske klub Halden TH og HC Midtjylland har Jonas Ville også trænet Norges U21-landshold, ligesom han har trænet i Dameeliteserien i Norge.

Mors-Thys nuværende cheftræner Søren Hansen skal overtage efter Patrick Westerholm i TTH Holstebro næste sommer.