Næssundfærgen stævner ud

Der var folkefest på havnen, da Næssundfærgen efter mere end et års pause i dag kunne stævne ud fra havnen og genoptage sejladsen mellem Mors og Thy.

Der blev skrevet historie da Næssund færgen fredag eftermiddag gled ud af færgelejet på Mors. Den knap 30 meter lange og 8 meter brede træ-færge er nemlig den første foreningsdrevne bilfærge i Danmark i drift.

- Jeg har ikke haft gang i noget med andre, som har skabt så meget glæde og engagement som det her, lyder det fra Henrik Olsen, der er formand for Foreningen Næssundfærgens Venner

Selvom der foreløbig sejles i en forsøgeperiode på to måneder, så er der stor glæde over, at færgen igen er på vandet.   

- Det har da stor betydning. Det er nerven mellem Thy og Mors, lyder det fra Niels Larsen fra Hvidbjerg på Mors. Han var i dag mødt op for at fejre genoptagelse af den gamle færgerute.

 

Næssundfærgens Venner er fortrøsningfulde

Overfarten har skrantet økonomisk de seneste år. Derfor bliver driften også den helt store udfordring for Næssundfærgens Venner, som overtog driften sidste år.

- Nu skal virkelighedens test jo stå, og det er jo at få den her drift til at balancere og få folk til at bruge den, siger Henrik Olsen.

Foreningen satser i den forbindelse på at forene færgens trafikale og kulturhistoriske værdier.

- Det er sådan lidt en størrelse, som ikke er prøvet hundrede procent i privat regi endnu, så det skal stå sin prøve, og det er vi meget fortrøstningsfulde overfor, lyder det fra formanden.

Om det lykkes vil tiden vise. Begejstringen ved dagens sejlads var i hvert fald ikke til at tage fejl af. Se alle billederne fra dagens festlige sejlads i galleriet ovenfor artiklen.

 

 

Fakta: