Næssundfærgen sejler videre

Næssundfærgen sejler indtil videre frem til 15. september.

Nessie Næssundfærgen
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Næssundfærgen sejler videre ind i efteråret. Det sker med uændret fartplan frem til 15. september, og herefter sejler vi videre med en lettere revideret fartplan, det oplyser færges ejer foreningen, Næssundfærgens Venner. 

- Som vi kan se tingene udvikle sig, tør vi godt på nuværende tidspunkt melde ud at sejladsen fortsætter i en hensigtsmæssig form frem til og med efterårsferien, sigerr formanden for Næssundfærgens Venner, Henrik Olsen. 

Færgen blev taget ud af drift af Thisted og Morsø Kommuner, der ikke kunne finde penge til at opretholde driften. En forening har nu overtaget driften.  Henover sommeren har færgen på halvanden måned har haft 15.407 gæster ombord.

- Sommerens billetsalg har levet op til vore budgetter, og vi kan godt slå fast, at driftsformen og ideen bag Næssundfærgen kan bære.

- Tanken om de ”tre ben” at stå på - som dels turistattraktion, dels levende museum og dels tæt trafikalt bånd mellem Mors og Thy - er rigtig. Ingen af de tre ”ben” kan bære alene, men de tre ben kan til sammen bære færgens fremtid, i hvert fald i en del af året. Ingen af  indtægterne kan undværes, og i tilgift kræver den historiske bilfærge-overfart masser af frivilligt arbejde og positiv respons med støtte fra både fonde, virksomheder og private, siger Henrik Olsen. 

 

Uanset hvor mange kunder færgen fragter over i de kommende måneder, vil der blive et hul i driften på et tidspunkt.

- 'Nessie' skal på bedding, og derfor er sejladsen under alle omstændigheder indstillet i januar og februar. Men vi vil sammen med interessenterne omkring færgen arbejde for at pausen på begge sider heraf bliver så kortvarig som muligt, siger Henrik Olsen.