Næssund-færgen skal sejle igen

Et flertal på 13 af Morsø Kommunes 20 byrådsmedlemmer besluttede mandag aften at give Næssund-færgen endnu en chance.

Netop som alle troede, Næssundfærgen havde sejlet sin sidste tur, genopstår den lille genvejsfærge.

Det er et flertal i Morsø Kommunes byråd, der mandag aften har valgt at give Næssundfærgen endnu en chance. Politikerne vedtog at frede færgen frem til nytår.

- Det kan lade sig gøre på den måde, at vi har fundet økonomien til den. Det er et finansieret forslag, siger viceborgmester, Michael Dalgaard, fra Demokratisk Balance.

Flertallet vil nu finde 92.000 kroner til at reparere en defekt kobling på færgen, så den indtil videre kan sejle året ud. Det vil samlet set koste 1,5 millioner kroner at holde færgen i drift indtil nytår.

- Det er træls, at der er reparationer på sådan en færge her. Nu reparerer vi den her kobling - og vi holder øje med den hele tiden. Men vi håber på, at vi nu har givet nogle måneder til  at man kan få undersøgt, om man ikke kan fortsætte denne her færgedrift, siger Michael Dalgaard.

Det er Socialdemokraterne, der sammen med Demokratisk Balance, Liberal Alliance og Venstres Jette Jepsen, der valgte at gå imod økonomiudvalgets indstilling om at stoppe færgedriften øjeblikkeligt.

Håber på hjælp fra staten

Viceborgmesteren mener, at det er en landspolitisk opgave at sikre infrastrukturen. Også på en genvejsfærge på Mors.

- Nu skal vi i dialog med de her landspolitikere, der har tilkendegivet, at de godt vil hjælpe med at sikre den her drift over Næssund, så det skal vi bruge de her kommende måneder på at finde en fornuftig løsning, så der estadig er en færge der sejleer over Næssund i fremtiden, siger Michael Dalgaard.

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Trafik.