Næssund-færgen: Kommunen stopper tilskuddet

Politikerne i Morsø Kommune står fast: Kommunen har ikke råd til at drive Næssund-færgen. De lokale, der kæmper for færgen, får dog en chance for at bevise, at de selv kan tage over.

Senest den 1. september 2015 stopper Morsø Kommune med at give tilskud til Næssund-færgen, der sejler mellem Mors og Thy.

Det blev resultatet, efter at kommunens økonomiudvalg endnu engang behandlede sagen på et møde onsdag.

Formanden for Morsøs tekniske udvalg, Meiner Nørgaard fra Dansk Folkeparti, fortæller til tvmidtvest.dk, at politikerne samtidig er indstillet på at give de lokale, der kæmper for at redde færgen, en chance for at bevise, at de selv kan stå for driften.

Det var oprindeligt meningen, at kommunen ville stoppe støtten den 1. januar 2015. Nu er meldingen, at støtten forsvinder den 30. april.

- Og hvis folkene i Karby så kan vise et bærbart projekt for, hvordan de selv kan drive færgen videre, er vi indstillet på at fortsætte støtten indtil den 1. september. Af respekt for deres arbejde skal vi ikke slå hånden af dem, inden de har fået chancen for at komme i gang, siger Meiner Nørgaard.

Han understreger, at der ikke er tvivl om, at det kommunale tilskud stopper. Spørgsmålet er bare hvornår.

- Vi har simpelthen ikke råd til at fortsætte. Og personligt tror jeg, at de lokale får meget svært ved at køre færgen videre, men vi skylder at give dem chancen, siger Nørgaard.