Muslingefiskerne tog hul på ny sæson

I dag var første fangst-dag for muslingefiskerne på Limfjorden, efter at prøver har vist, at muslingerne nu har nået den rette størrelse.

Muslingefiskeri_16.jpg

Prøver taget i sidste uge viste, at muslingerne i Limfjorden nu har nået en tilpas høj kødprocent. Mindstekravet er 14 procent kød i en musling. Prøverne viste kødprocenter mellem 14 og 24 procent.

Derfor kunne 51 muslingefiskere idag lægge ud og indlede den nye muslinge-sæson. Den første dag gik dog primært med at undersøge de 11 områder, der er udlagt til muslingefiskeri.

Mange fiskere hev dog også nogle tons muslinger med hjem, men det er først de kommende dage, der for alvor skal hives muslinger op. Hver båd må dog højst lande 45 tons muslinger pr. uge.

Fiskerne ved endnu ikke, hvor meget de får for muslingerne. Opkøberne kommer først med sine priser efter at de kender den præcise kødprocent på muslingerne. Jo større kødprocent - jo bedre pris.

Muslingefiskerne har også taget prøver på muslingerne tidligere på året, men indtil i dag har musligerne ikke indeholdt kød nok, til at fiskeriet kunne blive frigivet.