Musikant-duo rejser landet rundt - på tandemcykel

Asbjørn og Markus rejser landet tyndt og spiller koncerter for dem, der har lyst til at lytte. Tirsdag var de i Nykøbing.

Fjorten dage på en tandemcykel fra Skagen til København. Det er den tur, som musikerne Asbjørn og Markus har kastet sig ud på her i sommerferien. 

I løbet af de fjorten dage spiller de koncerter i de byer, som de kommer til. Se det som deres egen lille sommerturné. Og de spiller alle steder, som falder dem ind. 

- Vi spiller huskoncerter, vi spiller på gader og stræder, caféer og barer, siger Markus Brandt Riis, der er en ene del af duoen.

Idéen om at cykle Danmark tyndt på en tandem kom den anden del af duoen op med. 

- Jeg havde den her tandem, som jeg har købt for et par år siden, og ikke fået brugt særligt meget. Og så var det bare på tide, at vi fik den brugt, siger Asbjørn Løvendahl Mogstad. 

De to musikere mødte hinanden til et sangskriverkursus sidste år i Frederikhavn, hvor de efter eget udsagn svingede ret godt. 

Inde på deres Facebook-side med det mundrette navn, Asbjørn og Markus kører Danmark rundt på tandemcykel, giver de informationer om, hvor de spiller deres koncerter, og hvis alt går vel, så rammer de København om en uge.