Morsø Sparekasse tæt på konkurs

Morsø Sparekasse har ulovligt fået 72 millioner kroner af Morsø Sparekasse Fonden. Hvis pengene skulle betales tilbage straks, ville Morsø Sparekasse være stærkt konkurstruet.

Det er Morsø Sparekasse Fonden, der har brudt loven ved at give 72 millioner kroner til Morsø Sparekasse. Men sparekassen vil blive livstruende økonomisk belastet af situationen, hvis de 72 millioner kroner skulle betales tilbage. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som har gennemgået bankens situation:

- Der er jo ingen tvivl om, at Morsø Sparekasses situation er lidt speciel på nuværende tidspunkt. Med henblik på at kunne videreføre Morsø Sparekasse så har man valgt, at lave den her konvertering til et lån, som vi som fondsmyndighed har sagt god for, siger Anne Obling fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Men at tale om, at Morsø Sparekasses videreførsel skulle være i fare, mener direktør Peter Christensen er en overdrivelse fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen:

- Det kan jeg slet ikke genkende, siger han og afviser samtidig, at det får nogen konsekvenser for Morsø Sparekasse, når de 72 millioner kroner skal tilbagebetales.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.