Morsø sikrer hurtig hjemtagning

Morsø Kommune er Region Nordjyllands næstbedste kommune, når det handler om at hente ældre færdigbehandlede hjem fra sygehusene.

Ny undersøgelse fra Danske Regioner placerer Morsø Kommune helt i top 2, når det gælder om at have færrest ældre færdigbehandlede patienter, som venter på at blive udskrevet fra sygehuset.

Til sammenligning er der i Morsø Kommune cirka to borgere pr. 1000 patienter over 65 år, som venter på udskrevet. I Gentofte drejer sig om godt 80 personer.

En af årsagerne til den gode placering er i følge kommunen det relativt nye Morsø Afklaringscenter, hvor der er fokus på at forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser og sikre hurtig hjemtagning af færdigbehandlede patienter fra sygehuset.

- Først og fremmest så er det ekstremt tilfredsstillende, at vi er i stand til at tage vores færdigbehandlede morsingboere hjem fra sygehusene, så de enten kan komme på et af vores plejecentre eller komme hjem i deres eget hjem igen. Det ved jeg, at man er rigtig tilfreds med, at vi har det beredskab, siger Michael Dahlgaard, der er viceborgmester og formand for Socialudvalget, til Limfjord Update.

Han sender takken videre til kommunens visitationsområde:

- De ved, at når en patient er færdigbehandlet, så er det ud at sygehusene, og så har vi en hjemmepleje, plejecenter eller afklaringscenter, der står klar. Vi har med andre ord det rigtige beredskab i Morsø Kommune, og det har vi nu så altså opnået en 2. plads for i Region Nordjylland, siger Michael Dahlgaard fra partiet Demokratisk Balance.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sundhed.