Morsø: Maddiker i affaldet

En miljøvenlig og grøn affaldsordning kombineret med en særdeles varm sommer har resulteret i "levende" affaldscontainere på Mors. Borgerne raser.

Væmmelse. Det er nok første reaktion hos de fleste, der ser de billeder og videoer, som vrede borgere i denne tid smider op på Morsø Kommunes Facebook-profil.

Her vrimler der nemlig med fluer og ikke mindst maddiker i skraldespande. Og årsagen skal findes i kommunens miljøvenlige affaldssortering. Papirsposerne er måske nok gode for miljøet, men de er ikke gode, når det kommer til de hygiejniske forhold.

Laila Mikkelsen er en af dem, der netop nu oplever en nærmest levende skraldespand.

- Det har vi aldrig oplevet før. Det er simpelthen så ulækkert, siger hun.

Alle borgere i Morsø Kommune fik i maj måned et nyt affaldssystem.  Nu skal affaldet sorteres, og køkkenaffaldet skal ikke længere i de almindelige plasticposer, men i stedet smides i miljørigtige og nedbrydelige poser og så smides i endnu en papirpose ude i affaldsholderen.

Men papirsposerne er utætte, og i sommervarmen har Laila Mikkelsens madaffald ud over maddiker, fluer og hvepse også tiltrukket rotter.

- Nu har boet her i 21 år, og vi har aldrig nogensinde haft problemer med rotter

Flere borgere ytrer deres uforbeholdne mening med kommunens affaldssortering. Og budskabet er klart. Løs det nu!

Og hos kommunen har formanden for Kommunens Tekniske Udvalg, Meiner Nørgaard (DF), da også en umiddelbar reaktion på Laila Mikkelsens levende skraldespand:

- Det er jo direkte ulækkert at kigge på, lyder det fra udvalgsformanden, der også siger, at Morsø Kommune allerede nu kigger på andre løsninger for madaffaldet.

- Vi skal finde en anden løsning, for det her er ikke godt nok, siger han.

Se hele indslaget om den problematiske affaldssortering her:

01:58 Luk video