Mors vil have landets bedste demensindsats

Morsø Kommune vil skabe landets bedste forhold for demente og pårørende. Målet er, at indsatsen står klar i 2018.

Ambitionerne er store for den fremtidige demensindsats på Mors. Kommunen har arbejdet med at skabe landets bedste forhold for demente og pårørende, og det arbejde er nu gået ind i en ny fase.

Der er blevet hyret en konsulent, som skal afdække og konkretisere processen – og i den kommende tid vil borgere, personale og politikere også blive hørt.

Frem til juni 2018 er der indgået aftale med konsulentvirksomheden ArchiMed ApS, som skal udarbejde et konceptprogram, der skal være med til at fremtids- og kvalitetssikre demensindsatsen i Morsø Kommune.

- Vi vil gerne være foregangssted for demensindsats - på linje med Morsø Afklaringscenter, som er anerkendt på landsplan for deres innovative og helhedsorienteret tilgang for borgere i afklaringsforløb. Det vil give de ramte borgere og pårørende de bedst mulige forhold. Samtidig kan det også være med til at fastholde og tiltrække de rette medarbejdere, fortæller Henning Sørensen (Venstre), som er formand for Social Udvalget i Morsø Kommune.

I den kommende periode vil borgere, fagfolk, personale og politikere blive inddraget i workshops og temadage for at sikre størst mulig viden og grundlag for konceptplanen. Her er fokus på dels at informere og engagere, samt høste idéer og kvalitetssikre viden om oplevelser af udfordringer og muligheder.

Borgerne, Handicapråd, Seniorråd og interessenter vil blive inviteret til åben borgerworkshop den 2. februar, hvor deres perspektiv er i centrum. Den primære målgruppe er demensramte og deres pårørende samt det nære netværk, som eksempelvis arbejdsgivere og kollegaer.

Projektet forventes at kunne realiseres i 2018.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sundhed.