Mors samler ind til jordskælvsofre i Tanzania

Den frivillige forening Morsø U-landsforening har travlt med at samle ind til folk i Tanzania, efter et kraftigt jordskælv har ramt området.

Folk i området omkring den tanzanianske by Bukoba har brug for hjælp, efter et kraftigt jordskælv ramte området for to uger siden. Den frivillige forening Morsø U-landsforening, som støtter projekter i ulande, gør nu deres for at samle penge ind til det nødlidende område i Tanzania.

- Vi vil gerne hjælpe børnehjem, institutioner, skoler og hospitaler og håber derfor på forståelse og en konkret håndsrækning med økonomisk støtte fra private, virksomheder, serviceklubber og institutioner på Mors som hjælp til vore venner i venskabsbyen, skriver foreningen på deres hjemmeside.

Jordskælvet blev målt til 5,7 på Richterskalaen, som svarer til et moderat jordskælv. Jordskælvet har kostet 19 mennesker livet, og 440 er såret. Godt 2.000 huse er totalt ødelagte, og flere end 14.000 huse har fået alvorlige skader. I alt er godt 126.000 mennesker påvirket og har brug for nødhjælp.

I en e-mail, som Morsø U-landsforening har modtaget fra Bukoba, står der: Jordskælvet har berøvet os flere års udvikling. Vores fattigdom er ved at blive til armod. Vi er ikke længere blandt de fattigste i regionen. Vi er nu de fattigste. 

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Natur.