Mors får landets hurtigste internet: Bliver den første Gigabit-Kommune

Morsø Komme kommer til at stikke af fra alle andre fremover. I hvert fald når det kommer til hurtigt internet.

Morsø Kommune og Thy-Mors Energi har indgået en aftale om, at øen fremover skal være blandt landets førende, når det kommer til hurtigt internet. Derfor vil de to parter, inden årets udgang, sætter hårdt ind for at sikre en fuld udbygning af fibernettet på Mors. Det skriver Limfjordupdate.dk.

quoteMed et lynhurtigt internet kan vi gøre Mors endnu mere attraktiv – både i forhold til at fremme bosætning og fremme det lokale erhvervsliv.

Hans Ejner Bertelsen, borgmester, Morsø Kommune

Det skal ske ved, at morsingboerne får 1 Gigabit internet (up- og download), og dermed kommer kommunen til at få en digital infrastruktur i verdensklasse.

- Vi har god grund til at være stolte. Når vi inden årets udgang står med et fuldt udbygget fibernet på Mors, er det et tydeligt eksempel på, hvad vi som kommune er i stand til at opnå gennem et godt samarbejde med et lokalt forbrugerejet selskab som Thy-Mors Energi, siger Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen til Limfjordupdate.dk og fortsætter:

- Med et lynhurtigt internet kan vi gøre Mors endnu mere attraktiv – både i forhold til at fremme bosætning og fremme det lokale erhvervsliv. En stabil og lynhurtig internetforbindelse giver øens unge rig mulighed for at læse via fjernstudier, og de behøver derfor ikke nødvendigvis at fraflytte Mors for at gennemføre en videregående uddannelse, hvis studiet tilbyder fjernundervisning. Samtidig bliver det endnu mere attraktivt at drive virksomhed på Mors, fordi vi i modsætning til andre kommuner kan tilbyde en Gigabitinternetforbindelse. Det er et stærkt kort at have på hånden, siger han.

Også Thy-Mors Energi er glade for den nye aftale. Og at den er mellem to lokale parter, gør ikke glæden mindre.

- Ønsket fra Morsø kommune om fibernet til de kommunale institutioner har skabt gode forudsætninger for fiber-udrulningen på Mors, og vi glæder os naturligvis over, at vi som lokalt forbrugerejet selskab kan være med til at understøtte den teknologiske udvikling af vores lokalområde. Thy-Mors Energi kan etablere fibernet i kraft af fællesskabet med selskabets ca. 44.000 lokale andelshavere. Og som forbrugerejet selskab ser vi det som vores ansvar, at samtlige af vores andelshavere i Thy og på Mors får tilbudt en digital infrastruktur i verdensklasse, siger Robert Hove, bestyrelsesformand i Thy-Mors Energi.

Inden udgangen af 2020 kan alle andelshavere i Thy-Mors Energi have mulighed for at få gratis tilslutning til Fibernettet.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.