Milliongave til museum på Mors

A.P. Møller Fonden donerer 1,5 millioner kroner til en tørrelade til Morslands Historiske Museum.

En tørrelade på Mors skal nu restaureres. Laden blev i 2010 købt af Morslands Historiske Museum, som nu har fået godt halvanden millioner kroner af A. P. Møller Fonden. Den 190 meter lange lande blev tidligere brugt til tørring af mursten. Nu vil museet bruge laden til at skabe autenticitet om det unikke natur- og kulturområde.

Renovering er tiltrængt

Tørreladen har længe haft brug for en kærlig hånd. Det var derfor en glad og ikke mindst lettet museumsleder, Brian Wiborg, der tog i mod donationen fra A. P. Møller Fonden.

- Jeg er rigtig glad for, at ansøgningen gik igennem, for tørreladen er en lille perle, hvis lige ikke findes i Danmark. Med tørreladens placering midt mellem moler-grav, fabrikken, fuglereservatet, Limfjorden og naturstierne mellem Skarregaard og Moler Museet får vi her en helt særlig platform for at formidle både natur- og kulturhistorien i området, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge Brian Wiborg gjorde stormen Bodil ikke standen af tørreladen bedre, så det var i 11. time, at pengene kom i hus.

Renoveringsarbejdet begynder i løbet af 2014, og museet forventer, at laden vil være tilgængelig for interesserede om et års tid.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.