Millioner til udsatte familier på Mors

6,5 millioner kroner, det har A.P. Møller Støttefonden doneret til Morsø Kommune til at hjælpe udsatte familier

En større indsats skal motivere udsatte familier på Mors og hjælpe dem til selv at blive bedre til at løse deres problemer. Og de mange millioner fra A.P. Møller Støttefonden skal hjælpe, det skriver Morsø Kommune i en pressemeddelelse.

- I en familie, hvor der er mange komplekse problemer med for eksempel ledighed og udfordringer med skole, kan familien have kontakt til rigtig mange sagsbehandlere. Med projektet hjælpes familierne ved, at de nu har én kontaktperson, der fungerer som mentor og som kan hjælpe med kontakten til sagsbehandlere på Jobcenteret og i Center for Børn og Familier mv., fortæller Peder Hanghøj, direktør for Børn og Kultur i en pressemeddelelse.

Projektet skulle gerne føre til, at familierne kan få hverdagen, økonomien og familielivet til at hænge sammen. Det vil for eksempel ske ved økonomisk rådgivning, der hjælper familierne med at håndtere deres økonomiske udfordringer.

- Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at de fleste børn og unge klarer sig godt og i store træk trives. Det er de få udsatte og de få i risiko, som vi hjælper med dette projekt. Det er vores grundlæggende tanke, at forældres øgede tro på deres egne evner og en øget trivsel har en positiv afsmittende effekt for børnene. Vi vil gerne opnå, at forældrene kommer tættere på arbejdsmarkedet, og børnene får færre problemer i hverdagen, fortæller Peder Hanghøj, direktør for Børn og Kultur i en pressemeddelelse.

Det forventes, at 8-10 familier kommer med i projektet fra starten. Det vil være familier, som har komplekse og sammensatte problemer. Gennem projektets 3 år forventes det, at cirka 25 familier er med i projektet.

Men A.P. Møller Støttefonden giver en donation på 6,5 millioner, bidrager Morsø Kommune selv med 3,7 millioner til projektet.