Millioner til kommuner med særlige udfordringer

Skive bliver topscorer af de midt- og vestjyske modtagere med i alt 14,4 millioner.

Fem midt- og vestjyske kommuner kan se frem til at få i alt 52,5 millioner kroner fra en ny statslig pulje.

Puljen er på i alt 300 millioner kroner og er en del af finanslovsaftalen for 2017. Pengene gives til kommuner med "vanskelige økonomiske vilkår", og Social- og Indenrigsministeriet har nu sat navn på de i alt 24 kommuner, der kan se frem til et milliontilskud.

Skive er den af de midt- og vestjyske kommuner, der får det største beløb - 14,4 millioner - og det glæder borgmester Peder Christian Kirkegaard (V). 

- Vi ved godt, at der er tale om et engangsbeløb, men vi er selvfølgelig rigtig glade. Umiddelbart ser det ud til, at vi kan disponere over pengene, som vi vil, men det har vi ikke kunnet få endeligt bekræftet endnu, siger han til tvmidtvest.dk.

Borgmesteren tilføjer, at det er vigtigt, at kommunen ikke bruger pengene til at etablere en permanent udgift. Hans personlige holdning er, at pengene måske kan bruges til at fremrykke nogle anlægs-investeringer, som ellers var planlagt til senere.

Kommunerne vil få pengene udbetalt, når lovforslaget er vedtaget i Folketinget. Ifølge ministeriet går puljen til kommuner med "et lavt beskatningsgrundlag og særlige demografiske, strukturelle og beskæftigelsesmæssige udfordringer".

Her er de midt- og vestjyske modtagere