Mand dømt for Facebook-opfordring til terrorangreb

Ved retten i Holstebro er en 73-årig morsingbo blevet dømt for på Facebook at opfordre til terrorangreb.

En 73-årig mand fra Mors er ved retten i Holstebro blevet idømt to måneders ubetinget fængsel, seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste. Det skriver Morsø Folkeblad.

Det er sket efter, at manden på Facebook anerkendte terrorangrebene i Bruxelles i 2016 og opfordrede til mere af samme slags. Blandt andet skrev manden ”EU’s højborg!!! Kan det blive bedre???”.

- Der er tale om en såkaldt kombinationsdom. Det er ikke så usædvanligt. Han straffes med ubetinget fængsel, fordi det blev vurderet, at hans tilskyndelse til vold og forbrydelse var af særdeles grov karakter, siger Pia Koudahl, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden var tiltalt for fem forhold og blev dømt for dem alle undtagen en opfordring til at sterilisere og bæltefiksere en navngiven person. Manden nægtede sig skyldig under retssagen.

Flere Facebookopslag

Udover opfordring til flere terrorangreb, havde den 73-årige mand også skrevet flere opslag på sin Facebookprofil, hvor han blandt andet hånede muslimer og kritiserede deres levevis. Og han opfordrede også til, at muslimer skulle have diverse former for prævention, så de ikke ville få børn.

- Vi er tilfredse med selve dommen. Den er på niveau med, hvad der er forventeligt i den slags sager, siger Pia Koudahl.

Efter domsafsigelsen bad manden om tid til at tænke over, hvorvidt dommen skal ankes eller ej. Det har han to uger til at beslutte sig for.