Lynggaard havde en lysende karriere foran sig

Den danske mester i motocross, Kasper Lynggaard, blev kun 24 år gammel, men nåede store resultater og havde en lysende karriere foran sig.

Den danske mester i motocross, Kasper Lynggaard, omkom fredag, da han styrtede under et stævne i Dortmund i Tyskland.

- Han var fantastisk både som menneske og som kører. Det er et helt ufatteligt tabt, fortæller Anders Dahlgaard, som er formand for Morsø Moto Cross Klub.

Siden han startede som 4-årig var Kasper Lynggaard spået en stor karriere. I 2009 lykkedes det ham at blive dansk mester i MX2-klassen. I den seneste sæson trådte han for alvor ind på den store motocross-scene og blev dansk mester i MX1-klassen i september 2013 - som også bliver kaldt for kongeklassen inden for motocross.Alt var i følge formanden gjort klar til at Kasper Lynggaard kunne træde helt op i toppen af sporten.

- Sponsorene var på plads, udstyret, det hele var klar til at han kunne fortsætte sin strålende karriere, siger Anders Dahlgaard.

Blå bog om Kasper Lyngaard:

* Navn: Kasper Lynggaard

* Alder: 24 år

* Bopæl: Erslev på Mors.

Karriere:

* Han var tilknyttet holdet SuperMx/Team Yamaha Motor Deutschland

* I Danmark var han tilknyttet Morsø Motocross Klub (MMCK)

* Han blev i september sidste år dansk mester i MX1-klassen. MX1-klassen bliver også kaldt kongeklassen inden for motocross.

* I samme måned sluttede han på en 14. plads ved VM i motocross 2013.

* Kasper Lynggaard har tidligere leveret en 5. plads ved VM i MX3-klassen og flere topplaceringer i den tyske Adac-serie.

* Desuden har han opnået flere internationale Supercross-resultater og opnåede en 13. plads blandt 41 nationer ved Motocross of Nations.

* Kasper Lynggaard var nomineret i kategorierne Årets Motocrosskører, Årets profil og Årets MC-sportskører ved Dansk Motorsport Award, der løber af stablen 22. januar i Cirkusbygningen.

Kilde: Team Danmark, Danmarks Motor Union