Limfjordsteatret i nye lokaler: Byggeri til 35 millioner klar til brug

Efter mange års venten står byggeriet af et nyt Limfjordsteater nu klar i Nykøbing.

De seneste 100 år er der kun bygget to nye teaterbygninger i Danmark. Det nyeste af slagsen ligger i Nykøbing. Det har været mange år undervejs, men nu er det endelig klar til indvielse i den kommende weekend.

Prisen på det 1800 kvadratmeter store teater er løbet op i 35 millioner kroner. For de penge får man tilgengæld også topmoderne faciliteter. 

- Vi har fået vores nye egnsteater, som er blevet fuldstændig opdateret, så vi har det sidste nye både i forhold til lyd, teknik og lys, siger Gitta Malling, der er teaterleder på Limfjordsteatret.

Tættere samarbejde med gymnasium

Det Nye Limfjordsteater er bygget i direkte forbindelse med Morsø Gymnasium i Nykøbing.

Siden 2003 har med to institutioner samarbejdet om en af landets eneste gymnasielle studieretninger, hvor eleverne bliver undervist i drama på højeste niveau. 

- De vil også opleve det som et tættere samarbejde. Det har været tæt, men det bliver endnu tættere, siger rektor på Morsø Gymnasium, Kurt Sonne Thomsen og uddyber:

- De vil opleve det som en god blanding mellem dét at være traditionel gymansieelev og så dét at være tæt tilknyttet et teater.

Forestilling i næste uge

Fredag aften begynder den officielle indvielse. Allerede torsdag i næste uge ruller den første rigtige forestilling, og det kan publikum godt glæde sig til, mener Gitta Malling.

- Der er mere plads til publikum. Der er mere plads til udvikling og udfoldelse. Der er mere plads til gæster generelt, så vi får mulighed for at åbne op og gøre nogle flere ting, end vi har haft mulighed for før.

Indvielsen af Det Nye Limfjordsteater bliver markeret både fredag, lørdag og søndag.