Kritisable forhold: Skarp kritik af ledelsen

Et medlem af forretningsudvalget i Region Nordjylland giver nu sygehusdirektionen skylden for de kritisbale forhold på Sygehus Thy-Mors.

Forsømmelse, manglende basal sygepleje og umenneskelige forhold. Sådan beskrev Mette Nørgaard Mikkelsen i går sit ophold på Sygehus Thy-Mors. Hun er selv sygeplejerske, så hun ved, hvad hun taler om. 

Mette Nørgaard Mikkelsen blev indlagt med to diskosprolapser i nakken og svære smerter. Hun følte sig på ingen måde taget hånd om på sygehuset.

- Jeg følte ikke, at jeg blev set som menneske og som patient, der var ikke nogen der gav sig tid til at sætte sig ned og høre, hvad er det for et menneske, der ligger og har så ondt. Der var ikke nogen, der spurgte.

Skarp kritik mod ledelsen

I dag har sagen om overbelægning og dårlige arbejdsforhold på sygehuset så vækket politikerne i Region Nordjylland. Og her rettes sigtet mod sygehusledelsen.

Bente Bang (S), der er medlem af forretningsudvalget i Region Nordjylland, mener i hvert fald, at de kritisable forhold skyldes en dårlig ledelse.

- Det er ikke kvalitet. Jeg synes, vi har et problem i forhold til ledelsen, for de har jo retten til at lede og fordele, og de skal sørge for, at arbejdsmiljøet og patientsikkerhed er i orden, lyder kritikken blandt andet fra Bente Bang.

Hun er ikke alene om sin kritik. Flere regionsrådspolitikere retter også kritik af sygehusdirektionen.

Ingen nemme løsninger

Den kritik vil den konstituerede direktør på Sygehus Thy/Mors, Simon Stouby Andersen, ikke kommentere:

- Det tror jeg, jeg vil lade politikerne vurdere. Vi forsøger at gøre vores arbejde hver eneste dag på en god og samvittighedsfuld måde. Andet kan jeg næsten ikke gøre, siger han,

Simon Stouby Andersen anerkender dog, at sygehuset står foran udfordringer.

- Jeg mener nu ikke, vi har udfordringer, der gør at vi skal handle akut. Vi kan ikke skaffe læger eller plejepersonale bare her og nu og tænke at det er noget der lige kan løse opgaven og så står vi for øvrigt med et andet problem på længere sigt. Så der er ikke lige nogen nemme løsninger vi kan trække ned fra himlen. Vi er nødt til at arbejde hårdt og målrettet på det. Og det gør vi.

Se mere om sagen i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30:

02:14 Luk video