Kræver litauere dømt kollektivt

Otte litauere på anklagebænken i stor tyveri-sag fra Mors.

Retten i Holstebro tager mandag middag fat på retssagen mod otte litauere, som i april blev anholdt i et hus i Ørding på Mors.

Anklageren vil forsøge at få de syv mænd og en kvinde dømt kollektivt for 19 indbrud begået i Struer, Sunds, Vinderup, Rødkærsbro, Varde og flere andre steder. Derudover er to af litauerne også tiltalt for dokumentfalsk og flere andre indbrud.

Med kravet om en kollektiv straf mener anklageren, at de alle skal dømmes for de tyvekoster, der blev fundet i huset i Ørding.

De tiltalte nægter sig skyldige i de fleste anklagepunkter.

Kriminelle fra Kaunas

Midt- og Vestjyllands Politi har på det seneste anholdt flere tyvebander fra Litauen. Mange af dem stammer fra Kaunas - en fattig by plaget af stor arbejdsløshed.

En litauisk politimand har tidligere sagt til fagbladet Dansk Politi, at de lokale kriminelle opfører sig anderledes i udlandet.

- I Kaunas er de omgivet af familie og venner, og de skammer sig lidt over, at de begår småkriminalitet. Men i Danmark er der ingen, som kender dem, og derfor bliver de måske rodet noget ud i noget større, sagde han til fagbladet.

Litauerne fra Ørding blev stort set taget på sengen, da politiet anholdt dem en tidlig morgen. Huset var sparsomt møbleret, der hang lagner for vinduerne, og de anholdte sov på madrasser i stuen og på førstesalen.

Der er afsat tre dage til retssagen, og der ventes at falde dom den 20. august. 

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.