Klar med plan for affaldssortering

Morsø Kommune har nu lanceret en plan for, hvordan morsingboerne fremover slipper for mider i deres affaldsspande. Men det er morsingboerne selv, der kommer til at betale.

I august kunne vi på TV MIDTVEST fortælle, at morsingboerne oplevede problemer med maddiker i deres affaldsspande, efter at kommunen iværksatte en ny ordning for affaldssortering.

Men nu er kommunen klar med en løsning til de borgere, der er trætte af mider og lugtgerner. Det skriver Morsø Kommune i en pressemeddelelse.

I 2015 får borgerne i Morsø Kommune nemlig mulighed for at købe et tætsluttende metallåg til deres affaldsstativer. Derudover vil morsingboerne kunne få ekstra papirs-køkkenposer til madaffald, ligesom de får tilbudt ugentlig tømning af madbeholderen i varme perioder. Alle ydelser kræver dog ekstra betaling pr. husstand.

- Lugtgener og problemer med insekter i affaldsbeholderen til mad er ubehagelige, men det er trods alt forholdsvis få husstande, der har klaget over problemet. Derfor vil det være forkeret at bruge store økonomiske ressourcer på at installere låg på affaldsbeholderen og foretage ugetømninger hos alle i sommerperioden.

Sådan lyder det fra Meiner Nørgaard (DF), der er formand for Morsø Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Kommunen arbejder nu også på at kunne producere nogle stærkere papirs-køkkenposer, der ikke lige så let bliver blødt igennem af fugtigt affald.

Ifølge borgmesteren genanvender husstandene på Mors nu ca. 51 procent af deres affald. Trods problemerne med maddiker og lugtgener mener han derfor, at affaldsordningen er kommet rigtig godt fra start.

 

Se indslaget om den problematiske affaldssituation her:

01:58 Luk video