Klar med løsning på affaldsstank

Morsø Kommune tilbyder nu nye låg til skraldespande til de borgere, der har haft problemer med stank og mider. (Foto: Morsø Kommune)

Et nyt skraldesystem var skyld i at morsingboerne sidste sommer, var generet af insekter og stank i deres affaldsposer. Nu tilbyder kommunen et nyt låg til skraldespanden, som skulle løse problemerne med både lugt og uønskede dyr. 

- Vi har arbejdet med forskellige modeller, og denne konstruktion lukker så tæt, at insekter ikke kan trænge ind samtidig med, at lugtgenerne reduceres væsentligt. Men vi har selvsagt ikke haft ikke haft lejlighed til at teste løsningen i varmt vejr, så vi kan ikke udstede en garanti, siger Meiner Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i en pressemeddelelse.

Borgerne skal selv betale

Borgerne på Mors skal selv have pungen frem, hvis de vil have et nyt låg til skraldespanden. Samtidig kan dem der har haft problemer med lugt og insekter abonnere på ekstra tømning af skraldespanden i sommermånederne.

- Lugtgener og problemer med insekter i affaldsbeholderen til mad er ubehagelige, men det var trods alt ret få husstande, der sidste sommer klagede over problemet. Derfor vil det være forkert, at bruge store økonomiske ressourcer på at installere låg på samtlige affaldsbeholdere og foretage udtømning hos alle i sommerperioden, siger formanden for Miljø- og Teknikudvalget i Morsø Kommune.

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.