Kasper Lynggaard modtog hæderspriser

Den omkomne motocrosskører modtog to hæderspriser.

Den afdøde motocrosskører Kasper Lynggaard blev onsdag aften hædret ved Dansk Motorsport Award i Cirkusbygningen. Ved en meget følelsesladet ceremoni blev Kasper Lynggaard tildelt prisen som årets danske Motocrosskører og prisen som årets profil.

Klapsalver og et minuts stilhed

Kasper Lynggaards bror, Rasmus Lynggaard, modtog priserne på vegne af sin afdøde bror. Og det var en rørt landstræner der overrakte priserne til ham.

- Jeg er meget overvældet over, at min bror vinder de her priser. Det er selvfølgelig under triste omstændigheder, men Kasper har virkelig fortjent at vinde, siger Rasmus Lynggaard.

Det var under store klapsalver og for øjnene af 600 stående publikummer, at Rasmus Lynggaard modtog priserne. Efter overrækkelsen var der 1 minuts stilhed til ære for Kasper Lynggaard, der ved sin død var regerende Danmarksmester.

- Det var imponerende at mærke den store opbakning i salen, siger Rasmus Lynggaard.

Skal stå på kirkegården

Den 10. januar døde Kasper Lynggaard efter en ulykke under træningen til et stort stævne i Dormund. Den 18. blev han begravet på kirkegården hjemme i Øster Jølby. Her får han snart selskab af de priser, han vandt, men aldrig selv fik set.

- De skal stå på kirkegården. Hjemme ved ham. Det er hans og ingen andres, siger Rasmus Lynggaard.

Kasper Lynggaard blev 24 år.