Jyske Bank overtager ansatte

Jyske Bank overtager ikke alene kunderne i den krakkede Fjordbank Mors.

Det er ikke alene 47.000 kunder som følger med i handlen, når Jyske Bank køber en stor andel af den krakkede Fjordbank Mors.

Også den krakkede banks lokaler i Algade i Nykøbing og 35 medarbejdere følger med i handlen.Det oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelese. Finansiel Stabilitet, der er statens skraldespandsselskab for banker, har håndteret de mange bankkunders forretninger siden Fjordbank Mors krakkede den 26. juni i år.

De 47.000 kunder har et samlet udlån på 2,7 mia. kr. og et indlån på 3,7 mia. kr.

Glade for aftale er på plads

- Vi er glade for den aftale, vi i dag har indgået med Jyske Bank, som sikrer alle private kunder og langt de fleste erhvervskunder en varig bankforbindelse, siger Henning Kruse Petersen, der er bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet og han fortsætter:

-Nu kan vi i Finansiel Stabilitet og Fjordbank Mors koncentrere os om at sikre en fornuftig afvikling af de aktiviteter, der er tilbage i banken.

200 kunder tilbage

Tilbage i den krakkede bank er nu omkring 200 store kundeforhold med et samlet bruttoudlån på 5,5 milliarder kroner. Halvdelen af disse kunder kommer ikke fra lokalområdet omkring Mors.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.