Ildsjælspris til morsingbo

Henrik Jensen vandt tirsdag en ildsjælspris for sit arbejde med ombygningen af havnen i Sundby Mors.

Henrik Jensen vandt onsdag prisen som årets ildsjæl i Region Nordjylland for sit arbejde som initiativtager til moderniseringen af Sundby Havn.

Han er blevet valgt, fordi havnen i dag er en flot og moderne marina, der har skabt grundlag for økonomisk vækst og udvikling, og som har haft stor betydning i lokalområdet.

Det er ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der står bag prisen, hvor der bliver udpeget en vinder i hver region. Vinderne samles i april til en landsfinale.

Ved udvælgelsen af årets ildsjæl bliver der blandt andet lagt vægt på, om man kan inspirere andre til at gøre en indsats i lokalområdet, og om man har visioner og kan se strategisk på områdets fremtid.

Vi har fulgt etableringen af havnen i Sundby Mors. Blandt andet da Henrik Jensen i 2012 havde besøg af minister Carsten Hansen.

I maj 2013 besøgte vi havnen igen, hvor de frivillige lagde sidste hånd på værket. Indslaget efterlader ingen tvivl om, at de ældre herrer arbejdede igennem.

På lørdag indvier Sundby Mors en helt ny flydehavn. Havnen har været undervejs i fire år og er blevet til ved hjælp af især frivillig arbejdskraft.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.