Hvordan sætter man grænser i et fag, der handler om at flytte grænser?

​Tidens mange sexskandaler i film- og teaterbranchen har sat tanker i gang hos håbefulde unge skuespillere på Morsø Gymnasium.

#MeToo eller bare Me Too.

Hashtagget, der betyder ”også mig” spredte sig i oktober måned som en steppebrand henover de sociale medier. Det skete for at sætte fokus på seksuelle krænkelser verden over. Det blev populært i kølvandet på en anklager om seksuelle overgreb begået af filmproducenten Harvey Weinstein.

I Danmark blev det også brugt flittigt, og der er kommet fokus på flere overgrebssager fra film- og teaterbranchen. Det har sat tankerne i gang hos de håbefulde skuespilselever på Morsø Gymnasium.

- Jeg tænker også, at det er vigtigt, at hvis man gerne vil det her fag, så skal man sætte grænser, fortæller dramaelev Inge Agerholm Thorup, der indrømmer, at hun tror, det at lettere sagt end gjort.

Som skuespiller skal man ofte overskride grænser, når der bliver optaget. Inge Agerholm Thorup har blandt andet spillet, at hun blev voldtaget.

- Det handler om at finde sine egne grænser, det handler om at turde at flytte grænser, og blive bevidst om, hvordan man agerer i sådan et socialt rum, forklarer dramalærer Peter Balslev Madsen.

quoteJeg tænker også, at det er vigtigt, at hvis man gerne vil der her fag, så skal man sætte grænser

Inge Agerholm Thorup, dramaelev, Morsø Gymnasium

Lægger ikke længere en hånd på elevernes maver

Peter Balslev har været dramalærer i mere end 20 år, og han kan mærke, at tiderne har ændret sig.

- Jeg lægger ikke en hånd på jeres mave. Det ville jeg førhen altid have gjort for at mave det dybe åndedrag, men det er jeg blevet mere forsigtig med, fortæller han eleverne.

- Der er kommet en øget bevidsthed om, hvor grænserne går, og jeg laver nok en art af selvcensur på den måde, at jeg fremfor at gå til grænsen holder til før, forklarer han.

Det billede genkender de unge skuespillerelever, men de tror også selv på, at selv kan sætte grænser, når de engang selv skal ud i virkeligheden. Det håber deres underviser også.

- Men når først vi er derude, hvor økonomien tæller, så tror jeg, de kommer til at opleve noget, som de ikke lige havde forestillet sig, siger Peter Balslev.

 

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.