Hummer-tyve på spil i Limfjorden

Erhvervsfiskere oplever, at deres ruser bliver tømt for de eftertragtede skaldyr.

Det vrimler med hummere i Limfjorden - og det har sat gang i et sort marked med omfattende tyveri af de eftertragtede skaldyr.

Formanden for Centralforeningen af Limfjordsfiskere, Benny Andersen, har selv oplevet at få stjålet hummere fra sine ruser.

- Der er et sæt regler, der begrænser fiskeriet for fritidsfiskerne. Og det er de måske sure over, det ved jeg ikke. Men ruser med lovlig afmærkning er privat ejendom, så det er direkte tyveri, siger Benny Andersen.

Fandt 137 kilo hummere klar til salg

Samtidig har Fiskeriinspektoratet i Nykøbing ekstra fokus på ulovligt hummerfiskeri. Det er tilsyneladende specielt fritidsfiskere, der håber på at score kassen på limfjordshummere. På auktioner sælges hummere til omkring 120 kroner per kilo.

En fritidsfisker nord for Struer fik forleden besøg af repræsentanter for fiskerikontrollen, Skat og Fødevarestyrelsen. Fritidsfiskeren havde på internettet udbudt friske limfjordshummere billigt til salg - og på hans bopæl fandt myndighederne 137 kilo frosne hummere - hvoraf de 104 kilo var under mindstemålet. 

Fritidsfiskeren kan nu se frem til en klækkelig bøde.

Sådan fandt fiskerikontrollen 137 kilo frosne hummere - interview med Kim Thor Paulsen, Fiskeriinspektorat Vest, Nykøbing:

 

 Limfjordsfiskernes formand, Benny Andersen, har selv fået stjålet hummere:

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.